Visitatiebureaus over visitatie-experiment ‘Rijker visiteren, voor meer impact'

NIEUWS
28-07-2021

We willen visitatie voortdurend verbeteren, de toegevoegde waarde van visitatie voor corporaties, belanghebbenden en samenleving waar mogelijk vergroten. Daarom start SVWN regelmatig nieuwe experimenten. Die geven corporaties de mogelijkheid om samen met visiterende bureaus nieuwe benaderingen en vormen uit te proberen. Vanaf maart 2021 starten wij een experiment Rijker visiteren waarin we de kracht en de impact van de visitatie voor corporaties, huurders en gemeenten willen vergroten. Daarvoor gaan we experimenteren met de wijze van visiteren. 

De bureaus over het experiment

Pentascope: gaaf visitatie experiment zoekt deelnemers!

Pentascope is op zoek naar drie woningcorporaties die mee willen bouwen aan een vernieuwende manier van visiteren: de visitatie game. In co-creatie met elkaar en het SVWN ontwerpen we een game die de corporatie met belanghebbenden kan spelen om op een toegankelijke, leuke en diepgaande manier het gesprek te voeren over de maatschappelijke prestaties van de corporatie, waarbij de uitkomst van de game het visitatierapport is! Zijn jullie op korte termijn aan de beurt voor een visitatie en lijkt het je gaaf om hieraan mee te werken? Neem dan contact op met Eef Nibbelink (eef.nibbelink@pentascope.nl / 0614125058) Joos Jacobs (joos.jacobs@pentascope.nl / 0612248350) of Germa Reivers (germa.reivers@pentascope.nl / 06 20019340)

Raeflex

‘Een maatschappelijke visitatie met Raeflex in de vorm van een experiment geeft mij en mijn netwerk een gedeeld en geobjectiveerd inzicht en gevoel over hoe we er werkelijk voorstaan en wat echt nodig is. Welke corporatie wil dat eigenlijk niet?’

Alex Grashof (a.grashof@raeflex.nl / 06-27031507)

Meedoen met het experiment 'rijker visiteren'? Hier vindt u alle informatie.


Vraag het Claudia

Vraag versturen