Claudia Siewers nieuwe directeur voor Stichting Visitatie Woningcorporaties

NIEUWS
12-02-2020

Met ingang van 15 april 2020 is mr. C.N. (Claudia) Siewers (1978) benoemd tot onze nieuwe directeur-bestuurder van de Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN). Claudia was na een carrière in het notariaat, bestuurssecretaris bij Stichting Woonbron in Rotterdam en commissaris bij LEKSTEDEWonen.

Staf Depla (voorzitter Raad van Toezicht SVWN): “De RvT is verheugd dat Claudia Siewers zich wil verbinden aan SVWN. Met haar energie en ervaring gaat zij de aanbevelingen uit de evaluatie van SVWN handen en voeten geven: het verder ontwikkelen van het visitatiestelsel zodat het woningcorporaties, huurders, gemeenten en andere lokale stakeholders ondersteunt bij het optimaal vervullen van de opgaven in de sociale volkshuisvesting.”

Claudia Siewers: “Ik heb als bestuurssecretaris mogen ervaren dat de visitatie voor woningcorporaties een belangrijk instrument is om te kunnen verantwoorden aan de buitenwereld. Het is een moment om iedere vier jaar bewust naar het eigen handelen te kijken. De grote uitdaging in mijn nieuwe rol is deze min of meer verplichte zelfreflectie om te buigen naar een vanzelfsprekende activiteit waarnaar uitgekeken wordt. Al ware het maar om wijze lessen eruit te trekken om de volkshuisvestelijke taak efficiënt en effectief in te kunnen vullen.”


Vraag het Claudia

Vraag versturen