Zeeuwland: Nieuw Zeeuwland, het beste van twee werelden

NIEUWS
29-10-2019

Visitatieperiode 2014-2018
Zeeuwland uit Zierikzee is een eigenzinnige corporatie die het anders doet dan de gemiddelde corporatie in ons land. De visitatiecommissie ziet dat het oude Zeeuwland met Woonburg een nieuw Zeeuwland is geworden in een groter werkgebied met eigen unieke kenmerken. De corporatie heeft de drijfveer om innovatief te zijn en een eigen koers te durven varen. Dit zien we terug bij de relatie met de huurders. Waar andere corporaties een baliefunctie op het kantoor hebben voor klanten heeft Zeeuwland mobiele teams om bij de huurders thuis te komen om de klachten en wensen te horen en service te verlenen. Daardoor is het contact met de huurders intensief en kunnen ook de oog- en oorfunctie worden ingezet om sociale problematiek waar te nemen en zonodig in overleg door te verwijzen naar zorgpartijen of de gemeente.
 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn over het algemeen zeer tevreden over Zeeuwland. Er is sprake van een open houding waarin partijen elkaar meenemen in projecten en initiatieven. De huurdersvereniging kaart ook aan dat de service van Zeeuwland uitermate goed is. Huurders hoeven niet naar kantoor te komen, maar Zeeuwland komt naar de huurders toe.

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn ontzettend trots op de uitkomsten van de visitatie. De visitatiecommissie stelt vast dat het nieuwe Zeeuwland er in is geslaagd de sterke punten van beide moederorganisaties te verenigen in een nieuwe consistente totaalaanpak. Daarnaast krijgen we een groot compliment, zowel voor het gevolgde transparante proces als voor de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en de doelmatigheid. 


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Zeeuwland

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen