Woonwenz: van vijf naar zes kostbaarheden

NIEUWS
01-07-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Woonwenz is een solide organisatie, ze doet zonder flauwekul en franje gewoon wat nodig is. Maar met alleen solide doen we Woonwenz tekort, want er zijn ook veel warme en mooie initiatieven. Een aantal wijken in Venlo zouden er een stuk beroerder bij staan als Woonwenz niet zou doen wat ze doet, en daar verdient ze alle waardering voor. Ze heeft de kennis en de middelen en daarmee ontstaat ook een bijzondere positie waarin ze bepalend kan zijn. De gemeente Venlo daarentegen had in de afgelopen periode financieel weinig mogelijkheden. Het vraagt dan wel stuurmanskunst om de relatie gelijkwaardig te houden en dat lukt Woonwenz niet altijd.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden vinden dat wat Woonwenz bedenkt, voorstelt en doet van grote toegevoegde waarde en herkennen daarin ook de opgaven. Maar ze missen de mogelijkheid om daar hun eigen specifieke inbreng aan toe te voegen. Als dat wel gebeurt zijn er zes kostbaarheden: ‘wij realiseren onze kostbaarheden in samenspraak met anderen’.

 

Uit de bestuurlijke reactie
Er ligt een rapport met heldere bevindingen waarin wij ons herkennen. Het visitatierapport geeft een goed beeld waar Woonwenz voor staat en maakt zichtbaar waar we ons nog verder kunnen verbeteren. De aanbevelingen in het rapport reiken ons goede verbeterpunten aan. Deze verbeterpunten zullen worden meegenomen in de uitwerking van ons ondernemingsplan 2021-2024.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonwenz

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen