Woonstad Rotterdam: doet wat ze afspreekt en meer

NIEUWS
14-02-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Woonstad Rotterdam heeft de afgelopen vier jaar goede prestaties neergezet. In een periode met een aantal grote veranderingen gingen de werkzaamheden in de wijken en buurten gewoon door. Rond de prestaties lijkt een sfeer te hangen van ‘dat doen we gewoon’. Voor de buitenwacht zijn deze prestaties niet altijd direct zichtbaar. De visitatiecommissie denkt dat Woonstad Rotterdam in haar positionering en imago veel kan winnen door in haar communicatie beter rekening te houden met het perspectief van haar omgeving.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden waarderen de maatschappelijke prestaties en de betrokken opstelling van Woonstad Rotterdam. De deur staat duidelijk open voor een brede groep belanghebbenden. Wél kunnen er nog stappen gemaakt worden op het gebied van relatie en communicatie. De belanghebbenden ervaren minder ruimte voor dialoog als het debat polariseert en de opvattingen tegenover elkaar komen te staan.

Uit de bestuurlijke reactie
Woonstad Rotterdam heeft in deze periode veel aandacht besteed aan het ontwikkelen en uitvoeren van een eigen portefeuillebeleid met betrekking tot een op de ontwikkelingen van de stad afgestemde portefeuille die duurzaam is en van goede kwaliteit. Over dit beleid is in een goede en open sfeer uitvoerig gesproken met huurders, gemeente en andere stakeholders, maar maken wij – gemotiveerd - soms andere keuzes dan stakeholders graag zouden willen.

 

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonstad Rotterdam

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen