Woonpunt: klaar voor Woonpunt 2.0

NIEUWS
03-07-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Woonpunt uit Maastricht heeft een roerige tijd achter de rug. Na ingrijpen van de Aw in 2015 en de WSW in 2017 waren er veranderingen nodig op alle niveaus in de organisatie. Er moest gewerkt worden aan een ‘Woonpunt 2.0’. Woonpunt heeft de afgelopen periode veel werk gemaakt van het op orde krijgen van zowel het huis als de huishouding. Daarvoor verdienen alle partijen een compliment. De trots komt langzaam maar zeker weer terug, maar moet omgezet worden in prestaties.

Woonpunt wacht de komende jaren een moeilijke evenwichtsoefening. Nu de organisatie en de sturing weer op orde zijn verwachten de maatschappelijke partners meer betrokkenheid op onderwerpen als leefbaarheid, verduurzaming, welzijn en zorg. Woonpunt is de afgelopen jaren te veel afwezig geweest. Tegelijkertijd is er intern nog de nodige aandacht vereist. De processen en systemen zijn nagenoeg op orde gebracht, maar er is nog veel aandacht nodig voor de cultuur en de ingezette transitie. De organisatie moet nu laten zien dat zij klaar is voor Woonpunt 2.0.

 class=

Van de belanghebbenden
Het algemene beeld onder de belanghebbenden is dat Woonpunt gedurende de visitatieperiode erg intern gericht is geweest en naar buiten toe alleen het strikt noodzakelijke heeft gedaan. De belanghebbenden betreuren dit, maar hebben ook begrip voor de situatie waarin Woonpunt verkeerde. Het vertrouwen in Woonpunt onder de belanghebbenden is over het algemeen nog steeds groot.

 

Uit de bestuurlijke reactie
Woonpunt kijkt terug op een onaangename periode waarin veel zaken niet goed gingen. Vanaf 2017 werd er een kentering ingezet. Het doet ons goed dat de visitatiecommissie aangeeft dat medewerkers en stakeholders het er over eens zijn dat zaken vanaf eind 2018 daadwerkelijk anders en vooral sneller en transparanter gaan. Natuurlijk is er nog een weg te gaan en zijn er aandachts- en verbeterpunten. Uiteindelijk moet dit alles tot prestaties leiden. Maar er is weer vertrouwen in Woonpunt en de trots komt langzaam maar zeker terug.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonpunt

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen