Woonkracht10: op alle fronten gegroeid

NIEUWS
13-12-2022

Woonkracht10 is op alle fronten gegroeid en presteert volkshuisvestelijk goed. Door haar belanghebbenden wordt zij getypeerd als betrokken, sociaal en betrouwbaar en als een corporatie die meedenkt en meebeweegt. De boodschap uit de vorige visitatie was aangekomen en is, zoals alle direct betrokkenen ook aangaven, goed opgepakt. Het sinds eind 2019 functionerende tweehoofdige bestuur weet elkaar, de organisatie en de buitenwereld goed te vinden. Met een aantal aanpassingen in de tweede laag van de werkorganisatie kwam het managementteam ook meer in positie. Daardoor kon er rust, ruimte en comfort gecreëerd worden. De eerder in de vorige visitatieperiode ingezette werkprocessen konden in de afgelopen periode geborgd worden.

Er zijn grote slagen gemaakt in de verdere professionalisering van Woonkracht10. Aandacht werd gegeven aan het nakomen van afspraken en de communicatie daarover. De combinatie van deze ontwikkelingen maakte vervolgens dat ook de raad van commissarissen zich meer kon gaan focussen op zijn klankbordrol en minder op hoofdzakelijk toezicht houden, dat gevoed door gebrekkige informatie, vooral leunde op wantrouwen. Maar ook de externe belanghebbenden geven aan dat Woonkracht10 gegroeid is. Zij heeft hart voor de doelgroepen, denkt mee en gaat het gesprek aan over wat nodig is in wijken en buurten. Daar bestaat ook veel waardering voor.

Woonkracht10 heeft duidelijke investeringskeuzes gemaakt in verjonging, verduurzaming en ondersteuning van diverse doelgroepen. De prestatieafspraken met gemeenten en andere partners kunnen echter meer ambitie tonen en wederkerigheid vergroten. Samenwerking met zorg- en welzijnsinstanties wordt aangemoedigd.

Het rapport prijst de verbeteringen in de raad van commissarissen en benadrukt de professionele rol als toezichthouders. Aandachtspunten voor de toekomst zijn onder andere het voortzetten van het "Vliegplan," verbetering van de lijn tussen strategie en operaties, en verdere professionalisering van de organisatie. Het belang van klantgerichtheid in de hele organisatie wordt benadrukt.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonkracht10


Vraag het Claudia

Vraag versturen