Woonkracht10: als een organisatie tegen grenzen loopt

NIEUWS
28-01-2019

Visitatieperiode 2014-2017

De visitatieperiode van Woonkracht10, actief in de Drechtsteden, kan opgeknipt worden in twee sub-perioden. Die van 2014 en 2015 waarin Woonkracht 10 in een neergaande lijn is gekomen en die van 2016 en 2017 waarin de organisatie zich heeft herpakt en zich weer heeft gericht op het beter organiseren van het werk.

Het vernieuwde bestuur startte met een herijking van “Thuis geven”. De weg omhoog vraagt focus en sturing en een bewustzijn van wat de organisatie aan kan. Of zoals één van de medewerkers het mooi formuleerde: De kern dat de “klant centraal staat” zit weer tussen de oren, maar de routine is er nog niet”.

 

 class=

Van de belanghebbenden
In de gesprekken met de huurdersorganisatie, gemeenten en andere belanghebbenden werd duidelijk dat men blij is met de omslag. Het nieuwe bestuur wordt als open en transparant beoordeeld. Adviezen worden door de bestuurder serieus genomen en men heeft het gevoel dat er weer geluisterd wordt.

De huurdersorganisatie heeft vertrouwen in bestuur en managementteam maar bepleit tegelijk een nog betere communicatie en sturing van processen. Er is sprake van een socialer gezicht dan 4 jaar geleden, maar afspraken nakomen en de communicatie daarover kunnen beter. “Voelt de huurder warmte?” is voor hen de graadmeter.

 

Uit de bestuurlijke reactie
Voor ons was dit een spannende visitatie. Maar in alle vier jaren was Thuis Geven onze drijfveer en dat hebben we ook niet los gelaten toen de reorganisatie anders uitpakte dan beoogd. De waardering in het rapport voor wat we met de organisatie hebben bereikt en hoe dat we dat hebben gedaan, zijn een opsteker. We gaan gericht met de verbeterpunten aan de slag en als we dat goed doen, maken we in 2019 een grote stap voorwaarts in volwassenheid en dus in prestaties.

 

Lees hier het rapport en de bestuurlijke reactie: https://www.visitaties.nl/visitatierapporten/woonkracht10-zwijndrecht

 

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen