Woongroep Marenland: duidelijke visie op maatschappelijke meerwaarde

NIEUWS
18-10-2019

Visitatieperiode 2015-2018
Het bezit van Woongroep Marenland ligt vrijwel geheel in het prioritaire aardbevingsgebied. De commissie is zeer onder de indruk geraakt van de wijze waarop Woongroep Marenland omgaat met de situatie in Noordoost-Groningen en met name de uitzichtloosheid in het verbeteren van de veiligheid, en specifiek de dilemma’s waarmee de corporatie te maken heeft gehad en de mate waarin zij afhankelijk is van allerhande partijen en commissies. Woongroep Marenland doet de dingen goed. Dat het altijd nog beter kan is evident, maar gegeven de onzekerheid in de achterliggende periode heeft zij optimaal gepresteerd.

 class=

Van de belanghebbenden
Woongroep Marenland wordt getypeerd als betrokken, eigenzinnig, vriendelijk en betrouwbaar. De belanghebbenden zijn over het algemeen ook tevreden over de prestaties van de corporatie. Als verbeterpunten geven de huurders mee dat er Woongroep Marenland transparanter kan zijn dat de kwaliteit van het overleg vooraf beter kan.

Uit de bestuurlijke reactie
De goede uitkomsten zijn een mooie waardering voor de medewerkers van de organisatie en haar belanghouders voor de maatschappelijke en volkshuisvestelijke inzet in het aardbevingsgebied. De behaalde cijfers liggen in lijn met onze verwachting en de commissie heeft middels een aantal “verwonderpunten” aangegeven waar we onze maatschappelijke opgaven nog beter kunnen vervullen. Een prachtige uitdaging om de komende jaren verder aan te werken. 

 
â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woongroep Marenland

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen