Woondiensten Enkhuizen: een unieke corporatie

NIEUWS
14-02-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Woondiensten Enkhuizen is een unieke corporatie door de personele unie met Welzijnswerk Enkhuizen, die bekend staat als Welwonen. De corporatie voert haar kerntaak uit met de intentie de sociale omstandigheden van haar huurders te verbeteren. De corporatie heeft een grote wendbaarheid, signaleert snel wat de lokale opgaven zijn en speelt daar op in. De organisatie werkt vooral vanuit de praktijk, de leefwereld van de huurders en woningzoekenden. Ontstane ontwikkelingen worden in tweede instantie geformaliseerd. Dit zorgt voor spanning tussen de leef- en de systeemwereld, van waaruit de corporatie probeert om vanuit de formele regels greep te krijgen op de ontwikkelingen.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden herkennen en waarderen de wijze waarop Woondiensten Enkhuizen haar taak uitvoert met de intentie om de sociale omstandigheden van haar huurders te verbeteren. De huurdersadviesraad vindt de combinatie van wonen en welzijn heel belangrijk. Wonen en welzijn in projecten en in het denken van medewerkers. De betrokkenheid van de medewerkers uit zich in het opperen van ideeën en oplossingen bij vragen vanuit projecten.

Uit de bestuurlijke reactie
De identiteit van Welwonen als (quasi) woonwelzijnscorporatie is in het visitatierapport treffend weergegeven en toont nadrukkelijk de maatschappelijke meerwaarde ervan aan.
Wij zijn echter van mening dat de opbrengst van de gevormde twee-eenheid nog kan worden verhoogd. Daar zetten we de komende jaren dan ook op in.

 

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woondiensten Enkhuizen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen