Woonconcept: een ware metamorfose

NIEUWS
07-02-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Woonconcept heeft deze periode alle zeilen bij moeten zetten om de financiële opgaven het hoofd te bieden. Na een periode van reorganisatie en zeer beperkte mogelijkheden, heeft Woonconcept grote stappen gezet. Woonconcept is niet langer de corporatie waarbij alles kan, maar een corporatie die weet wat ze wil en met haar partners zoekt naar mogelijkheden om het verschil te maken. De stip aan de horizon is bekend, de weg er naar toe nog lang niet altijd.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn in het algemeen voldoende tevreden over de prestaties van Woonconcept. De huurdersverenigingen zijn ontevreden met zowel de relatie & communicatie met Woonconcept als de invloed op het beleid. Ze geven aan dat de laatste jaren verbetering is opgetreden. De gemeenten zijn positief: Woonconcept staat de laatste jaren weer meer open en neemt meer initiatief, maar worden graag eerder betrokken bij beleid. Woonconcept wordt uitgenodigd meer gebruik te maken van de kennis van de belanghebbenden.

Uit de bestuurlijke reactie
Ondanks dat blijkt dat we al veel meer toenadering tot onze partners zoeken om gezamenlijk onze doelen te realiseren, moeten we daar nog echt stappen in maken. Pas als we begrijpen waar zij heen willen gaan en zij begrijpen waar wij heen willen gaan, kunnen we onze gezamenlijke activiteiten vormgeven.

De wensen van de huurdersorganisaties en onze wensen sluiten niet goed op elkaar aan. Duidelijk is dat we onze werkwijze moeten gaan aanpassen.

 

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonconcept

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen