Woningvereniging Nederweert: balans tussen ambitie en betaalbaarheid

NIEUWS
29-08-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Woningvereniging Nederweert zoekt balans tussen ambities en betaalbaarheid. De afgelopen periode waren de investeringsmogelijkheden van de corporatie beperkt, waardoor er beperkt is geïnvesteerd in nieuwbouw, renovatie en duurzaamheid. Inmiddels is Woningvereniging Nederweert een financieel gezonde corporatie, met bedrijfslasten die nagenoeg gelijk liggen aan het landelijk gemiddelde, hetgeen een prestatie is voor een corporatie van deze omvang. Om beter met de kwetsbaarheid van de eigen kleine organisatie om te gaan is de samenwerking gezocht in NeXus verband. Deze samenwerking wordt aangegrepen om initiatieven waarbij een grotere schaal voordelen biedt, gezamenlijk aan te pakken.

 class=

Van de belanghebbenden
Belanghebbenden zien Woningvereniging Nederweert als een belangrijke partner die bijdraagt aan de woonbehoefte van mensen die op een sociale huurwoning zijn aangewezen. In het bijzonder wordt er gezorgd voor een adequaat aanbod voor mensen met een beperking.

Uit de bestuurlijke reactie
Het visitatierapport laat zien dat we ons positief ontwikkelen. We zijn er trots op dat de belanghebbenden en de visitatiecommissie ons hoog waarderen om het uitvoeren van onze kerntaak en onze maatschappelijke prestaties. Dat is immers waar we voor zijn. We vinden het mooi om te lezen dat we goed herkend worden op onze mens -vraag en oplossingsgerichte werkwijze en dat we een corporatie zijn “waar de deuren open staan”.

 
â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningvereniging Nederweert

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen