Woningstichting Weststellingwerf: een betrouwbare organisatie

NIEUWS
03-04-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Woningstichting Weststellingwerf heeft haar zaakjes intern goed op orde. De organisatie is doordrenkt van de beheersing van de processen. De commissie heeft waardering voor de actieve rol die de corporatie speelt bij de totstandkoming van de prestatieafspraken en voor het feit dat de corporatie zichzelf weet te overtreffen bij het nakomen van deze afspraken.

De strategie van de corporatie wordt voornamelijk intern ontwikkeld. Hier liggen mogelijkheden voor de corporatie om stakeholders meer te betrekken. Uit de gesprekken is gebleken dat de corporatie hier moeite voor doet, maar dat het haar niet lukt om de juiste snaar te raken.

 class=

Van de belanghebbenden
Een degelijke, sobere en behoudende corporatie die de financiën uitstekend op orde heeft en van binnen naar buiten opereert. Dat is het beeld dat belanghebbenden hebben van Woningstichting Weststellingwerf. En dat zij deels ook graag veranderd zouden zien. Vrijwel alle belanghouders die de commissie heeft gesproken, staan te trappelen om een bijdrage te leveren en een gemeenschappelijke visie te ontwikkelen.

Uit de bestuurlijke reactie
Het rapport is een goed vertrekpunt voor verdere ontwikkeling. Uit de aandachtspunten blijkt dat we nadrukkelijker het contact met onze omgeving mogen zoeken. Dat zullen we zeker gaan doen, waarbij nog wel aan de orde is dat we door ons zelf moeten vaststellen of de door ons tot op heden gedefinieerde ‘omgeving’ ook als zodanig moet worden blijven betiteld. Gelet op toekomstige opgaven lijken verschuivingen daarin denkbaar.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningstichting Weststellingwerf

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen