Woningstichting St. Joseph: een stevige organisatie met ambities

NIEUWS
29-08-2019

Visitatieperiode 2014-2017

St Joseph is een kleine zichtbare woningstichting in Stramproy. De commissie ziet de afgelopen visitatieperiode duidelijk terug dat er wordt gewerkt vanuit lef, gedrevenheid en visie. De ambities worden waargemaakt.

De corporatie heeft haar zaken goed op orde dankzij een deskundig team van medewerkers en een initiatiefrijke en op transparantie gerichte besturing. De kwetsbaarheid blijft echter een blijvend aandachtspunt. St Joseph probeert actief haar organisatie robuuster te maken, door onder meer de samenwerking in NeXus verband. Dee samenwerking wordt aangegrepen om initiatieven waarbij een grotere schaal voordelen biedt gezamenlijk aan te pakken.

 class=

Van de belanghebbenden
De waardering door huurders, de zorgpartners, de gemeente en de Dorpsraad is hoog. De corporatie wordt geroemd om haaf lef en haar open, meedenkende en transparante houding om met de huurders en partners voor Stramproy en haar bewoners tot belangrijke resultaten te komen.

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn erg blij dat belanghebbenden én de visitatiecommissie erg te spreken zijn over de prestaties van St. Joseph. De scores liggen zeer hoog en dat schept verplichtingen en verwachten voor de toekomst. Dit zien we als het resultaat van hard (samen)werken en van een constant zoeken naar verbinding met en meerwaarde voor onze gemeenschap. Met de waardevolle tips die we hebben gekregen gaan we de komende tijd aan de slag.

 
â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningstiching St. Joseph

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen