Woningstichting Anna Paulowna: een compacte, sterke organisatie

NIEUWS
27-09-2021

Visitatieperiode 2017-2020
De visitatiecommissie heeft Woningstichting Anna Paulowna namelijk leren kennen als een no-nonsense corporatie die vanuit een sterk gevoel van hetgeen juist en noodzakelijk is gewoon de opgaven oppakt. Woningstichting Anna Paulowna is hierdoor een betrouwbare en degelijke partner voor de belanghebbenden in haar omgeving. De corporatie is ook goed op de hoogte van wat er in de omgeving speelt en is, net als veel andere compacte woningcorporaties, goed lokaal verankerd. De visitatiecommissie heeft bovendien vastgesteld dat Woningstichting Anna Paulowna de beschikking heeft over een weliswaar compacte organisatie qua formatie, maar toch gedegen en professioneel zaken oppakt. Hierbij wordt indien nodig goed de samenwerking met collega-corporaties of andere belanghebbenden gezocht. Ook slim is het indien gewenst inhuren van ontbrekende kennis en ervaring, waardoor gelijk geleerd kan worden van deze inhuur en de organisatie de kennis opneemt. Op deze wijze kan Woningstichting Anna Paulowna ondanks de ‘beperkingen’ van een relatief kleine corporatie qua beleidskracht en uitvoering, toch goed het hoofd bieden aan de opgaven en de ontwikkeling daarvan.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden van Woningstichting Anna Paulowna zijn over de gehele breedte erg tevreden met de corporatie.  De woningstichting is benaderbaar, constructief en werkt met een open houding. Ook is de betrokkenheid hoog en verloopt de samenwerking goed. Met het oog op de toekomst wordt door bepaalde partijen aangegeven dat de samenwerking op strategisch vlak kan worden versterkt.

Uit de bestuurlijke reactie
De inhoud van het visitatierapport vervult ons met gepaste trots. We werken hard aan onze doelstellingen en proberen de lat hoog te leggen. Het is fijn om te lezen dat de visitatiecommissie dit herkent. Uit het rapport blijkt ook dat we niet perfect zijn. Dat is natuurlijk jammer, maar uiteraard ook realistisch en tegelijkertijd uitdagend. We maken graag tijd en gelegenheid om deze aanbevelingen om te zetten in daadwerkelijke verbeteracties. Want uiteindelijk komen de prestaties van een nog beter functionerende corporatie ten gunste van onze huurders. Voor hen blijven we graag een stapje meer doen. Woningstichting Anna Paulowna is er klaar voor!

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningstichting Anna Paulowna

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen