Woningbedrijf Velsen: klaar voor de toekomst

NIEUWS
08-03-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Woningbedrijf Velsen heeft een onregelmatige visitatieperiode achter de rug met veel bestuurlijke wisselingen. Het reguliere beheer is gewoon doorgegaan, maar grote investeringsbeslissingen zijn in de knel gekomen en konden pas worden genomen na het vernieuwen van het strategisch voorraadbeleid. Inmiddels is de corporatie bestuurlijk weer op sterkte en is het voor Woningbedrijf Velsen nu de tijd om de plannen waar te maken.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden merken dat de bestuurswisselingen en het vertrek van managers hebben geleid tot het weer opnieuw moeten opbouwen van de relaties. Zij zien het laatste jaar een verandering ten goede. Ze spreken hun waardering vertrouwen uit en vragen om blijvende aandacht voor sociaal-maatschappelijke aspecten.

  

Uit de bestuurlijke reactie
Woningbedrijf Velsen heeft veel in huis om het verschil te maken voor haar huurders, de woningzoekenden en de stad. Waar wij nu soms op achterstand staan willen wij de ‘wet van de versnellende achterstand’ introduceren. Daarmee kunnen we wat we willen doen, meteen goed doen en leren van datgeen wat elders beproefd is. Ons hart klopt sneller voor al die mensen die op ons rekenen en voor wie wij soms in kleine mate en soms in grote mate het verschil maken.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningbedrijf Velsen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen