Wetland Wonen: zet door waar het sterk in is

NIEUWS
11-02-2021

Visitatieperiode 2016-2019
Wetland Wonen is de afgelopen vier jaren consequent geweest in het doorzetten van waar ze sterk in is en weet tegelijk de de bakens te verzetten. Daarbij speelt nadrukkelijk de wens om de buitenwereld naar binnen te halen en samenwerking te zoeken. De visitatiecommissie wil Wetland Wonen daarvoor een compliment maken. Tegelijk wijst ze erop dat nog een paar slagen nodig zijn: in daadkracht, in verandering van bedrijfsvoering, in communicatie en in de regierol naar gemeenten en partners in de verschillende vormen van samenwerking. Dit wordt door de corporatie ook erkend. Die herkenning lijkt de visitatiecommissie een mooie doorstart te kunnen geven voor de komende jaren: blijf veranderen, maar behoud het bestaande dat goed is. Zo blijft Wetland Wonen goed in verbinding.

 class=

Van de belanghebbenden
Alle belanghebbenden geven aan dat de relatie met Wetland Wonen goed is. De belanghebbenden geven verder aan dat de relatie open, vriendelijk en transparant is. Ze noemen een prettige samenwerking met korte lijnen, waarbij Wetland Wonen ook openstaat voor verbeterpunten. De gemeente Zwartewaterland geeft echter wel aan dat er wederzijds meer afstemming plaats zou moeten vinden alvorens er gecommuniceerd wordt. Ook de huurders geven als verbeterpunt mee dat ze soms wat eerder betrokken zouden willen worden.

Uit de bestuurlijke reactie
De uitkomst van de visitatie stemt ons tevreden. We krijgen mooie cijfers en het moedigt ons aan om op de ingeslagen weg voort te gaan, maar het biedt ons tevens handvatten voor verdere verbeteringen en ontwikkeling. Het is goed te vernemen dat onze belanghouders over het algemeen tevreden zijn over onze maatschappelijke prestaties. Dat geeft ons kracht en inspiratie om met hen in verbinding te blijven en samen de uitdagingen aan te gaan die gerelateerd zijn aan goed wonen voor mensen die daar niet op eigen kracht in kunnen voorzien.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Wetland Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen