WBV Hoek van Holland: van doe-organisatie naar lokaal verankerde regiecorporatie: WVH 2.0

NIEUWS
20-02-2019

Visitatieperiode 2014-2017

Nadat Woningbouwvereniging Hoek van Holland door WSW onder bijzonder beheer werd geplaatst zijn er diverse verbeter- en verandertrajecten gestart, met als gevolg dat de financiële positie inmiddels op orde is. Er is - met succes - stevig ingezet op het aanhalen van de relaties en het terugwinnen van vertrouwen.

 class=

Van de belanghebbenden
In de visitatieperiode is de relatie met belanghebbenden sterk verbeterd. De belanghebbenden ervaren de WVH als open, communicatief gericht op samenwerking, klantgericht en toegankelijk.

 

Uit de bestuurlijke reactie
Net als vier jaar geleden kwam deze visitatie op een “kantelmoment”: naast de recente bestuurswisseling zit WVH in een overgang van ‘plannen maken’ naar ‘plannen uitvoeren’. Deze visitatie is een mooie nulmeting als het gaat om ons maatschappelijk presteren. We zullen de uitkomsten van de visitatie nadrukkelijk betrekken in de keuzes voor de komende tijd.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van WBV Hoek van Holland

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen