Waardwonen: samen werken aan een thuis

NIEUWS
05-06-2020

Visitatieperiode 2015-2018
Waardwonen uit Huissen heeft de afgelopen visitatieperiode de transformatie van haar werkzijze ingezet. Om antwoord te kunnen bieden aan de opgaven is verdere samenwerking met partners noodzakelijk. De corporatie heeft in de visitatieperiode zeer positieve stappen gezet in de samenwerking met diverse organisaties in het lokale netwerk zodat meerwaarde aan de huurders kan worden geboden in dienstverlening. Een van de belanghebbenden verwoordde dat treffend als “Van winstgevend woonbedrijf naar sociale organisatie”. De omslag is voor de visitatiecommissie duidelijk zichtbaar: Waardwonen werkt veel meer dan voorheen vanuit de “bedoeling”, levert zonodig maatwerk en stuurt op maatschappelijke opbrengsten naast het sturen op vastgoed en geld. Die ontwikkeling heeft gevolgen gehad voor de organisatie en de besturing daarvan.
 class=

Van de huurders
De huurdersorganisaties vinden dat ze heel goed betrokken worden. Waardwonen gebruikt ze regelmatig als klankbord bij gevoelige onderwerpen. Onderwerpen die door de huurdersorganisaties worden aangekaart, zoals bijvoorbeeld omgaan met huurachterstanden, worden strak opgepakt en vinden zelfs een plek in de prestatieafspraken. Suggesties in het kader van de jaarlijkse huurverhoging worden serieus opgepakt en doorgerekend op een manier dat de huurdersorganisaties het kunnen volgen. Als voorstellen worden afgewezen, gebeurt dit gedegen onderbouwd en blijft Waardwonen geïnteresseerd of het proces goed is verlopen.

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn trots op de stappen die we hebben gezet en de kansen die we gezien en ook aangegrepen hebben. Het doet ons goed en maakt ons trots dat we dit ook terugkregen. Een mooi resultaat want we hebben de komende jaren met elkaar een groot aantal maatschappelijke opgaven op te pakken. We gaan deze uitdagingen dan ook graag met onze partners aan en zoeken graag samen naar de beste manier van samenwerking waarin vertrouwen bovenaan staat, met elkaar nieuwe wegen durven bewandelen en waarin we de goede maatschappelijke ontwikkelingen in gang zetten.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Waardwonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen