De Zes Kernen: open, transparant en gericht op samenwerking

NIEUWS
28-05-2020

Visitatieperiode 2015-2018
De Zes Kernen uit Abbenbroek heeft de juiste opvatting over het huisvesten van sociaal zwakkeren. Binnen de speelruimte die zij heeft, doet de corporatie er alles aan om te voorkomen dat de positie van deze groep verzwakt of achteruitgaat. Haar samenwerkingsbereidheid met de gemeente en collega-corporaties, maar ook met de plaatselijke welzijns- en zorgpartners is groot en wederzijds inspirerend. De bedrijfsvoering van De Zes Kernen getuigt van realiteitszin en afgezet tegen het sociale hart van de bestuurder en de pragmatische efficiëntie van de raad van commissarissen, lijkt dat een goede combinatie om in de toekomst wellicht iets meer de nek uit te steken en kansen te pakken en in de samenwerkingsverhoudingen van een vooral volgende rol naar een meer meetrekkende rol te groeien. 
 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden typeren de organisatie als betrokken, betrouwbaar en bereikbaar. Unaniem wordt aangegeven dat De Zes Kernen luistert naar haar belanghebbenden en daadwerkelijk wat probeert te doen met de geleverde input. De belanghebbenden zijn over het algemeen genomen erg tevreden over de maatschappelijke prestaties van De Zes Kernen. 

 

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn blij met de uitkomsten van het visitatierapport belanghebbenden. We zijn erin geslaagd de goede reputatie te handhaven en onze betrokkenheid met de kernen, haar bewoners, verenigingen en vrijwilligers hoog in het vaandel te houden. We gaan met veel vertrouwen en onverminderde inzet de visitatierapport geeft ons extra motivatie om morgen nog meer maatschappelijke waarde toe te voegen!

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van De Zes Kernen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen