Woonwaard: denkt in oplossingen in plaats van problemen

NIEUWS
16-08-2021

Visitatieperiode 2017-2020
Tijdens de huidige visitatie is gebleken dat Woonwaard het goede prestatieniveau heeft weten vast te houden en met de verbeterpunten aan de slag is gegaan. Woonwaard is bijvoorbeeld duidelijk de belanghebbenden meer gaan betrekken bij beleidsontwikkeling en zoekt daarbij goed naar samenwerking bij een breed scala aan instanties. Woonwaard stond al te boek als een innovatieve corporatie en heeft dat beeld wederom bevestigd. Voorbeelden waaruit dit blijkt zijn bijvoorbeeld het gasloos bouwen, het conceptueel bouwen en het aansluiten van woningen op een warmtenet. Woonwaard heeft bovendien in 2019 de Duurzaam Bouwen Award gewonnen en was mede-initiatiefnemer van de Stroomversnelling Huur. De visitatiecommissie vind de aandacht voor duurzaamheid echt een kenmerkende eigenschap van Woonwaard. Bijzonder om te vermelden is bijvoorbeeld dat Woonwaard duurzaamheid vanuit een circulaire gedachte heeft gedefinieerd, waarbij ingezet wordt op het behouden of hergebruiken van materialen.

 class=

Van de huurders
De belanghebbenden van Woonwaard typeren de corporatie als een zeer betrokken corporatie die gedegen en innovatief werk gaat. Men ziet Woonwaard als een zeer prettige samenwerkingspartner die ook relatief grote mate van inbreng door de samenwerkingspartners mogelijk maakt. De belanghebbenden zijn onder andere positief over de nieuwbouwprestaties, huurverlaging voor een deel van de huurders, het transparante huurbeleid, de innovatieve houding in het verduurzamen van de voorraad en de uitgebreide inzet voor bijzondere doelgroepen. Voor deze thema’s zoekt Woonwaard zo veel mogelijk de samenwerking met haar partners op. 

Uit de bestuurlijke reactie
Vanuit een maatschappelijke drive organiseren we onszelf en ons werk. Dat heeft (wederom) geleid tot een visitatierapport met mooie scores, dat we met veel plezier hebben gelezen. Een mooi compliment is dat de visitatiecommissie concludeert dat Woonwaard al te boek stond als innovatief en dat beeld ook heeft bevestigd. Het visitatierapport laat verder zien dat stakeholders onze vaste koers herkennen en waarderen. Dat doet ons goed. De aanbevelingen pakken we graag met onze stakeholders op.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonwaard

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen