Woonstichting Hulst: niet kletsen, gewoon doen

NIEUWS
24-01-2020

Visitatieperiode 2014-2018

Woonstichting Hulst is zeer goed geworteld in de stad Hulst waar zij actief is en wordt daarom zowel geprezen als gewaardeerd. Woonstichting Hulst is voor veel zorg- en welzijnsorganisaties een maatschappelijk zeer betrokken partner die met een creatieve insteek oplossingen biedt voor zeer uiteenlopende huisvestingsvraagstukken. Er zijn legio voorbeelden waarbij de corporatie in combinatie met het realiseren van sociale huurwoningen ook aandacht heeft voor het realiseren van bijzondere voorzieningen in de stad. Zeer bijzonder is ook de hoge ambitie en realisatie op het vlak van energiezuinigheid. Woonstichting Hulst loopt daarbij voorop. Niet alleen de ambities en de realisatie daarvan zijn opmerkelijk, ook de manier waarop de projecten worden gerealiseerd: niet kletsen, gewoon doen. Dit wekt bewondering bij de visitatiecommissie.

 class=

Van de belanghebbenden

Woonstichting Hulst presteert in de ogen van de belanghebbenden prima. De belanghebbenden zien Woonstichting Hulst als een proactieve organisatie die goed luistert naar de wensen0 Het tripartite overleg wordt zowel door de huurders als de gemeente constructief ervaren. De rol van de Woonstichting Hulst in dit overleg wordt erg gewaardeerd. Bij de voorbereidingen worden de huurders goed betrokken. Hun inbreng wordt door Woonstichting Hulst serieus genomen en verwerkt in de afspraken en het bod aan de gemeente.
 

Uit de bestuurlijke reactie
Wij zijn blij met de goede beoordeling van de visitatie. Het geeft waardering voor onze ingezette koers en de inspanningen die onze medewerkers in de afgelopen jaren hebben geleverd. Het is goed om stil te staan bij de positieve uitkomsten, maar niet te lang, want Woonstichting Hulst heeft nog veel ambities om te realiseren. Voor de toekomst zullen we ervoor waken om onze sterke punten te behouden. De genoemde aandachtspunten nemen wij in ieder geval mee in de koers van onze organisatie voor de komende jaren.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonstichting Hulst

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen