Woonservice IJsselland: degelijke Doesburgse doener

NIEUWS
08-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Woonservice IJsselland (WIJ) uit Doesburg is een een goed functionerende corporatie die goed bereikbaar is voor bewoners en andere belanghebbenden. WIJ heeft zich in de afgelopen periode vooral gericht op de betaalbaarheid en de vernieuwing (verduurzaming) van de woningvoorraad. Doesburg is een stadje met relatief veel huishoudens met lage inkomens. De vergrijzing en energieopgave vraagt om aanpassing van het woningbezit. WIJ doet dit op een slimme manier. Verschillende doelen worden gecombineerd. Er wordt hoge kwaliteit geleverd met behoud van betaalbaarheid. Daarnaast wordt het bezit energiezuiniger gemaakt en geschikt voor kleine huishoudens. Na de verbeteringen die de afgelopen jaren intern zijn doorgevoerd, worden nu de ramen opengezet om de wensen van de samenleving sterker van invloed te laten zijn.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn tevreden over de prestaties van WIJ. Het huurdersplatform beschouwt het overleg met het bestuur als een overleg met status en hecht hier veel waarde aan. Het Huurdersplatform wil professioneler gaan werken, ze zien kansen om meer betrokken te worden bij het beleid en de prestatieafspraken. 

Uit de bestuurlijke reactie
Het bestuur en de raad van commissarissen van WIJ kunnen zich in het algemeen vinden in de resultaten en conclusies van het rapport. Omdat we inzetten op samenwerking is het prettig te constateren dat belanghebbenden positief tegen ons aankijken. Dit biedt een goede basis om samenwerking te versterken. Daar waar belanghebbenden aandachtspunten benoemen, nemen we deze mee in de plannen voor de komende jaren. De meerwaarde voor onze huurders is en blijft het doel waaraan sterkere samenwerking moet bijdragen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonservice IJsselland

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen