Woonpartners: bloeit weer helemaal op

NIEUWS
30-10-2020

Visitatieperiode 2015-2019
De rode draad door de visitatie is feitelijk dat Woonpartners weliswaar niet optimaal gestructureerd te werk is gegaan tijdens de visitatieperiode, maar toch verrassend is geslaagd in het neerzetten van maatschappelijk resultaat. Ondanks de bestuurswisselingen is het Woonpartners gelukt om bij te dragen aan de behoefte aan extra sociale huurwoningen in Helmond, te verduurzamen, betaalbaar te blijven en als organisatie financieel solide te zijn. Met de in 2019 aangetreden bestuurder heeft Woonpartners duidelijk nieuw elan gekregen. Met een mensgerichte benadering weet hij niet alleen binnen de organisatie alle vitale onderdelen met elkaar te verbinden, hij heeft er ook voor gezorgd dat Woonpartners weer de blik naar buiten heeft en haar positie waarmaakt in Helmond. Belanghebbenden die de visitatiecommissie heeft gesproken, hebben meer dan eens opmerkingen gemaakt met de strekking ‘Woonpartners bloeit weer helemaal op. De visitatiecommissie is wel van mening dat er nog verbetering nodig is in de PDCA-cyclus en de maatschappelijke oriëntatie van de RvC. Tijdens de visitatieperiode is er dus het nodige verbeterd, maar er moet ook nog het een en ander gebeuren. ’.

 class=

Van de belanghebbenden
De gemeente ziet dat er veen verandering van cultuur is geweest in de organisatie van Woonpartners. Men is meer meedenkend geworden, bijvoorbeeld over de huisveesting van statushouders. De huurders vinden geven aan dat er nog veel gewonnen kan worden in de communicatie met woonpartners, maar ook dat ze een duidelijke verbetering zien sinds het aantreden van de nieuwe bestuurder. De aanpak is veranderd: mtransparanter en zeker meer maatschappelijk geëngageerd.

Uit de bestuurlijke reactie
Wij herkennen onze goede en minder goede kwaliteiten in het visitatierapport. De uitspraak “Woonpartners bloeit weer helemaal op” is door de visitatiecommissie veelvuldig in dit traject gehoord. Een betere aanmoediging om hiermee door te gaan kun je niet krijgen. De ambitie om verbindend en verrassend in het DNA van Woonpartners op te nemen wordt zeer aangemoedigd. We zien dat we op de goede weg zijn en er ook nog genoeg ruimte is voor verbetering. Daar gaan we als Woonpartners voor!

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonpartners

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen