Woonkwartier: doe het vooral samen!

NIEUWS
03-08-2021

Visitatieperiode 2017-2020
Voor Woonkwartier is dit de eerste visitatie die over de hele periode terugkijkt op Woonkwartier als gefuseerde organisatie. De drie oorspronkelijke corporaties waren verschillend: er lagen complexe (nieuwbouw-) plannen, het onderhoudsniveau was niet gelijk en de administratieve normen en uitgangspunten waren ook niet hetzelfde. In de afgelopen periode heeft Woonkwartier hard gewerkt om dit uit te lijnen en stappen te maken in de verbetering hiervan. Dat heeft ze gedaan door het verbeteren van de interne organisatie en de beloftes van de fusie waar te maken door het kwaliteitsniveau te verbeteren en de nieuwbouwplannen te realiseren. In deze periode heeft Woonkwartier 480 eenheden van WSG overgenomen, heeft ze een reorganisatie doorgemaakt, haar bedrijfslasten naar beneden gebracht en een gemiddeld label B op duurzaamheid gerealiseerd. Kortom: prestaties van formaat.

 class=

Van de huurders
De huurders en overige belanghebbenden zijn in het algemeen tevreden over de prestaties van Woonkwartier. Woonkwartier luistert goed naar wat de huurdersorganisatie inbrengt. Men heeft er begrip voor, dat niet alles meegenomen kan worden. De gemeenten zijn redelijk tevreden, maar hebben met name behoefte aan meer strategische afstemming en partnerschap met Woonkwartier. 

Uit de bestuurlijke reactie
Het is fijn dat de visitatiecommissie constateert dat er echt sprake is van één organisatie die op een eigen wijze en met voortvarendheid de volkshuisvestelijke opgave oppakt. Daar zijn wij trots op!  De organisatie staat en er wordt vol passie en gedrevenheid gewerkt aan de volkshuisvesting en het bedienen van de doelgroep. DIt wordt door de belanghebbenden ook her- en erkend. Het is ook fijn dat de visitatiecommissie kritisch heeft gekeken naar wat nog beter kan. Dit levert voor ons een mooie ontwikkelagenda op voor de komende jaren. Wij gaan hier zeker mee aan de slag!

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonkwartier

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen