Woonbron: thuis in de wijk

NIEUWS
05-02-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Woonbron heeft zich in de visitatieperiode nog meer gericht op de volkshuisvestelijke kerntaak en op de borging van het profiel van een woningcorporatie die midden in de wijk staat, samenwerkt met zo veel mogelijk partijen en er is voor mensen die aangewezen zijn op de sociale huursector. Met veel aandacht voor de kwaliteit van de woning en de woonomgeving (schoon, heel veilig en met zo min mogelijk overlast). Daarmee heeft zij in de visitatieperiode een kanteling afgerond waarbij zij komende van een focus op maatschappelijk ondernemerschap, er nu naar streeft om een sociaal woningbeheerder te zijn.

 class=

Van de belanghebbenden

De relatie en de communicatie met Woonbron wordt door alle belanghebbenden zeer positief beoordeeld. Woonbron wordt gezien en ervaren als een open, transparante organisatie die verbinding zoekt met haar omgeving en zich daar op een positieve, actieve manier toe wil verhouden. Dat de feitelijke prestaties bij dat beeld wat achterblijven, wordt Woonbron (nog) niet aangerekend geduid.

Uit de bestuurlijke reactie
De hoge cijfers waarmee de visitatiecommissie ons werk van de afgelopen jaren waardeert, stemmen ons uiteraard zeer tevreden. We zijn blij om te zien dat de vorderingen en verbeteringen die we hebben gerealiseerd, herkend worden door de commissie, en bovenal door onze belangenhouders. Tegelijk zijn we ons er zeer van bewust dat er ook in deze visitatie verschillende verbeterpunten worden benoemd. Voor ons zijndeze zeer herkenbaar en we pakken ze met enthousiasme op om verder te verbeteren. De visitatiecommissie geeft ons een groot compliment omdat we een lerende organisatie zijn. Met ons programma continu verbeteren zullen we dan ook invulling geven aan de opgaven die uit de visitatie voortvloeien.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonbron

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen