Woonborg: de corporatie als ontwikkelkracht

NIEUWS
29-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Woonborg uit Vries heeft warmte en betrokkenheid bij haar huurders, dat wordt in de verschillende gesprekken die de visitatiecommissie heeft gehad, ook continu benadrukt. Dat Woonborg duidelijk een ontwikkelkracht bezit en weer gezien wordt, is niet zonder slag of stoot gegaan. Het eerste deel van de visitatieperiode werd de organisatie geduid als “gesloten” en “intern gericht”. De laatste twee jaar is men serieus begonnen de buitenwereld te betrekken bij strategievorming en werd de communicatie daarop ingericht. Maar ook intern werd vakmanschap weer centraal gesteld, werd ruimte gegeven voor een ander type leiderschap op alle niveaus van de organisatie en is sprake van een grote veranderingsbereidheid. Het doel is om op het sociale domein van de corporatie een netwerkorganisatie te maken die haar opgave helder voor ogen heeft en een daartoe passende infrastructuur heeft gecreëerd.

 class=

Van de belanghebbenden

Woonborg wordt als goede corporatie beoordeeld en gezien als een corporatie met goede perspectieven voor de toekomst. Bijzondere ontwikkeling is dat Woonborg in nauwe samenwerking met huurders projecten is gaan vormgeven. Woonborg komt niet meer met een kant-en-klaar plan maar maakt samen met anderen plannen. De huurdersvereniging staat dichtbij de corporatie; op actieve kritische respectvolle manier wordt hier samengewerkt.

Uit de bestuurlijke reactie
Het doet mij goed dat de ontwikkeling die Woonborg de afgelopen periode heeft doorgemaakt én de kracht van Woonborg door de commissie op waarde is herkend en erkend. Het is zeer waardevol dat uit de gesprekken met stakeholders is gebleken dat Woonborg een organisatie is die tot in de kern er voor huurders is en dat dit breed wordt gedragen en ervaren. Over de uitkomsten van deze visitatie gaan wij graag verder in gesprek met onze partners, zodat we door samenwerking met elkaar de komende jaren nog betere prestaties aan onze huurders kunnen leveren.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woonborg

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen