Woningstichting Nijkerk: betrekken belanghebbenden werpt vruchten af

NIEUWS
26-03-2020

Visitatieperiode 2015-2018
De visitatiecommissie heeft Woningstichting Nijkerk (WSN) ervaren als een sociale woningcorporatie, die gemiddeld genomen goed heeft gepresteerd. De corporatie heeft ingezet op het bedienen van een brede doelgroep en hierbij ook zich heeft ingezet voor de leefbaarheid in wijken en buurten. WSN heeft een prestatie van formaat geleverd wat betreft de omvang en de kwaliteit van de woningvoorraad. De woningstichting heeft in de periode van 2015 tot en met 2018 227 woningen en 39 kamers opgeleverd, overeenkomend met bijna 10% van het woningbezit. Gezien de druk op de woningmarkt, is dit een zeer welkome aanvulling. 

 class=

Van de belanghebbenden
WSN ontvangt veel waardering van alle belanghebbenden. Woningstichting Nijkerk wordt ervaren als een betrokken en toegankelijke corporatie: veel belanghebbenden geven aan dat WSN een lokaal verankerde corporatie is in Nijkerk en zeer benaderbaar is. 

Uit de bestuurlijke reactie
Uit het visitatierapport blijkt de waardering voor de stappen die WSN afgelopen jaren heeft gezet. Zo hebben wij onze dienstverlening fors vernieuwd. Deze stap blijkt de invloed van de belanghebbenden op het beleid goed te hebben gedaan, waarmee een belangrijk verbeterpunt vanuit het voorgaande visitatietraject is opgepakt. WSN is dan ook erg blij met deze cijfers!

Wij zien de ontvangen feedback van zowel interne als externe stakeholders als een mooie gelegenheid om te leren voor de toekomst. WSN neemt de aangereikte aandachtpunten ter harte en gaat de komende periode met deze aandachtpunten aan de slag om de organisatie nog verder te verbeteren!

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningstichting Nijkerk

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen