Woningstichting Barneveld: een corporatie in beweging

NIEUWS
21-11-2019

Visitatieperiode 2015-2018

Woningstichting Barneveld is een corporatie in beweging. De visitatiecommissie heeft waardering voor het feit dat de woningstichting in de crisistijd bleef doorbouwen, voor de beknopte wijze waarop de prestatieafspraken zijn verwoord en voor de inzet op duurzaamheidsgebied. Woningstichting Barneveld doet in het algemeen het goede: de opgaven zijn in beeld en zijn ruim uitgewerkt in een goed inhoudelijk vormgegeven strategie.

Naast de maatschappelijke ontwikkelingen rond woningcorporaties, heeft vooral de bestuurswisseling in 2016 grote invloed gehad. Onder het huidige bestuur ligt het accent op de maatschappelijke prestatie en een algehele (verdere) professionalisering van de organisatie. De visitatiecommissie constateert dat de ingezette veranderingen hun uitwerking niet hebben gemist. 

 class=

Van de belanghebbenden
Woningstichting Barneveld wordt door haar belanghebbenden gezien als betrouwbaar, maatschappelijk, sociaal, betrokken en coöperatief, maar ook afwachtend. In de persoonlijke communicatie constateren de belanghebbenden dat het erg persoonsafhankelijk is of Woningstichting Barneveld goed communiceert en de relatie goed onderhoudt.

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn blij met en trots op de beoordeling. We hebben uit deze visitatie leerpunten opgehaald ter ondersteuning van het proces van organisatieverandering. Van de visitatiecommissie hebben we waardevolle aanbevelingen ontvangen. 


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningstichting Barneveld

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen