Woningbouwvereniging Heerjansdam: een centrale rol in het dorp

NIEUWS
01-02-2021

Visitatieperiode 2016-2019
Woningbouwvereniging Heerjansdam kent sinds de oprichting een heldere missie: betaalbare, sobere maar goed onderhouden woningen aanbieden in het dorp Heerjansdam. Het is de visitatiecommissie duidelijk geworden dat die missie goed geslaagd is en dat de Woningbouwvereniging een centrale rol speelt in het dorp. Niet alleen door de kwaliteit van het woningbezit en de strategische toevoegingen maar ook als partij in het bewaken van de leefbaarheid en als spil in de vele lokale activiteiten. Problemen worden vroegtijdig gesignaleerd, zowel bij individuele huurders als in straten en wijken. En de lijnen zijn kort. Klachten en problemen zijn snel verholpen en onduidelijkheid is snel weggewerkt.

Maar het speelveld verandert, denk aan de enorme hoeveelheid regelgeving sinds 2015. En ook de woningmarkt verandert. Beide veranderingen vragen veel tijd, kennis en inzet van bestuur en raad van commissarissen. De sleutel voor zelfstandig voortbestaan zit in de bereidheid van mensen om zich in te zetten: betrokken, deskundig, loyaal, bevlogen en bovenal nuchter. De visitatiecommissie vindt Woningbouwvereniging Heerjansdam een mooie parel in de Nederlandse sociale volkshuisvesting. 

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn lovend over de plannen en realisaties daarvan door Woningbouwvereniging Heerjansdam. De lijntjes tussen Woningbouwvereniging Heerjansdam en haar belanghebbenden zijn kort. Er is sprake van een open relatie en van een duidelijke, snelle en eerlijke communicatie. Mede door het nauwe contact dat er is met de huurders, het bestuur loopt immers zelf ook rond in het dorp, wordt er bij het vaststellen van het beleid rekening gehouden met wat er speelt bij de huurders. Voor de gemeente en overige belanghebbenden staat de deur ook altijd open en wordt er daadwerkelijk wat gedaan met hun inbreng.

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn tevreden en trots op de uitkomsten van het rapport, met name de score op het onderdeel "presteren volgens belanghebbenden" vormt een mooi compliment voor de wijze waarop WBV Heerjansdam voor het dorp en de omgeving functioneert. Dat is waar wij onze toegevoegde waarde zien en dit wordt in het visitatierapport bevestigd. Het rapport geeft ons volop energie om met alle belanghebbenden de samenwerking te blijven zoeken. Samen krijgen we tenslotte meer voor elkaar.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningbouwvereniging Heerjansdam

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen