WonenBreburg: een corporatie met een kloppend rood hart

NIEUWS
17-03-2021

Visitatieperiode 2016-2019
WonenBreburg is al voor de vierde keer gevisiteerd. De visitatiecommissie ziet een gedegen woningcorporatie. Keuzes worden uitgebreid en goed doordacht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige rapportages en voorstellen. Er zijn uitgebreide visiedocumenten waarop de keuzes worden gemaakt. Na een keuze wordt vervolgens goed gemonitord. Maar de commissie ziet naast een gedegen corporatie ook vooral een zeer maatschappelijk betrokken corporatie, een corporatie waar het rode hart klopt: “Dit ben ik, hier ben ik van en daar maak ik me druk over”. Om op maatschappelijke thema’s het verschil te maken zoekt WonenBreburg tijdens de visitatieperiode steeds meer verbinding met partners en haar huurders.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zien dat WonenBreburg in de afgelopen visitatieperiode is gegroeid als maatschappelijke partner: op bestuurlijk niveau én in het veld. De communicatie en relatie met de corporatie worden zeer positief gewaardeerd. WonenBreburg is een corporatie die goed bereikbaar is en waar je het goede gesprek mee kan voeren. Ook wordt gewaardeerd dat WonenBreburg betrouwbaar is en er staat wanneer dit nodig is. Ook als de oplossing buiten de corporatie ligt. 

Uit de bestuurlijke reactie
We hebben met trots kennisgenomen van de uitkomsten. Wij herkennen ons in het beeld dat de visitatiecommissie schetst van WonenBreburg: een gedegen en betrouwbare, maar vooral ook zeer maatschappelijk betrokken corporatie. We zijn blij dat veel van onze inspanningen ‘buiten’ worden gezien door de visitatiecommissie en onze belanghouders. Dat is zeker ook een compliment aan onze medewerkers. Wij nemen de aanbevelingen mee in onze gesprekken over onze leerpunten als organisatie de komende periode. Omdat het visitatietraject dit keer parallel liep met de ontwikkeling van ons nieuwe ondernemingsplan, hebben wij sommige aanbevelingen kunnen meenemen in onze koers voor de komende jaren.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van WonenBreburg
â–¶ bekijk hier de infographic van WonenBreburg over de visitatie

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen