Wonen Wittem: ontwikkeling met kracht doorgezet

NIEUWS
06-05-2020

Visitatieperiode 2015-2018
Wonen Wittem uit Mechelen is een corporatie die het huurdersbelang hoog in het vaandel heeft staan. Alle gesprekken die de visitatiecommissie heeft gevoerd, zowel intern als extern, bevestigen het beeld van Wonen Wittem als een corporatie die staat voor de belangen van haar huurders. De corporatie heeft in de afgelopen visitatieperiode ontwikkeling van de organisatie met kracht doorgezet. Bij de veranderingen die zijn doorgevoerd is een lijn te herkennen van kostenbesparingen, vermindering van de kwetsbaarheid en een ontwikkeling naar een regie-organisatie. De visitatiecommissie heeft met instemming kennisgenomen van de ontwikkelingen die Wonen Wittem in de visitatieperiode heeft doorgemaakt.

 class=

Van de huurders
De medewerkers kennen elke huurder persoonlijk en zijn oprecht geïnteresseerd in de huurders. De huurders kennen ook de medewerkers. De huurders geven aan dat zij deze nabijheid zeer op prijs stellen. Zij tonen zich uiterst tevreden over Wonen Wittem. Wonen Wittem maakt haar ambities waar dat zij staat voor haar doelgroep en staat voor samenwerken met en voor de huurder. 

Uit de bestuurlijke reactie
Wij zijn trots op het mooie resultaat van de visitatie. De cijfers geven aan dat de ontwikkelingen die wij in de visitatieperiode in gang hebben gezet duidelijk hun vruchten hebben afgeworpen. Wij herkennen ons in de bevindingen en aanbevelingen van de visitatiecommissie en zullen deze gebruiken om onze maatschappelijke prestaties nog verder te verbeteren.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Wonen Wittem

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen