Wold en Waard: zeer bewust van maatschappelijke meerwaarde

NIEUWS
13-03-2020

Visitatieperiode 2015-2018
Wold en Waard uit Leek is zich zeer bewust is van het feit dat zij als maatschappelijke organisatie ook maatschappelijke meerwaarde moet brengen. De visitiatiecommissie wil de corporatie een compliment geven voor de gerealiseerde prestaties en de wijze waarop deze zijn behaald. Het is voor woningcorporaties belangrijk goed in overleg te staan en als partners samen te werken met vaak gespecialiseerde instanties. Deze samenwerkingen heeft Wold & Waard in toenemende mate opgezocht met uiteenlopende partijen met een gedeeld belang. Bij dergelijke samenwerkingen stond het verbeteren van de situatie van de huurder uiteindelijk altijd centraal, maar ook de werkzaamheden en resultaten voor de corporatie en samenwerkingspartner werden verbeterd. 

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn lovend over de relatie en communicatie met Wold & Waard, de lijnen zijn kort en men weet elkaar goed te vinden. Er is bewondering voor de manier waarop de corporatie de afgelopen periode erin is geslaagd op een oprechte manier de belanghebbenden te betrekken in de beleidsvorming. Over de leefbaarheidsinspanningen zijn enkele belanghebbenden wat minder goed op de hoogte, het bestaan van het leefbaarheidsfonds zou dus wat beter op de kaart gezet kunnen worden. 

Uit de bestuurlijke reactie
Met de uitkomsten van de visitatie zijn wij blij. In ons werk hanteren wij de kernwaarden actief, betrokken en solide. Het doet goed om te horen dat zowel de visitatiecommissie als onze belanghouders onze kernwaarden zien en ervaren. Maar e is ook nog veel te doen en veel te bereiken en onze huurders hebben onze inzet en betrokkenheid meer en meer nodig. Vooral op het ingewikkelde terrein van het sociaal domein en leefbaarheid valt wat ons betreft nog veel te doen. Wij gaan er ook in de komende jaren weer flink tegenaan. En dat doen wij met onze medewerkers, onze belanghouders en met onze huurdersvertegenwoordiging. Want samen is beter, effectiever én leuker.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Wold en Waard

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen