Wierden en Borgen: de bocht is genomen

NIEUWS
13-11-2020

Visitatieperiode 2015-2019
WIerden en Borgen heeft de afgelopen visitatieperiode twee gezichten laten zien. Het begin van de visitatieperiode was er onder andere sprake van een gebrekkig zicht op de opgave en waren de relaties met de belanghebbenden niet zoals ze moeten zijn. Vanaf 2019 is dit beeld ttotaal anders. Wierden en Borgen toont zich steeds meer als een zelfbewuste en eigentijdse organisatie die haar maatschappelijke taakstelling baseert op de inbreng van haar belanghebbenden, die een integrale visie heeft op de wijze waarop die opgave gerealiseerd moet worden en actief stuurt op de gewenste professionalisering en de vereiste financiële continuïteit. Er staat een organisatie en er wordt weer gestuurd. De bocht is genomen. Nu is er alle ruimte voor echte resultaten die de huurders gaan merken. Dat geldt voor de vastgoedprojecten maar zeker ook voor de aanpak van leefbaarheid en de inbreng in het beleid van de corporatie.

 class=

Van de belanghebbenden
De ontwikkelingen worden gezien in de buitenwereld. Belanghebbenden waarderen de omslag van Wierden en Borgen en spreken vertrouwen uit in de professionalisering die in gang is gezet en in de bereidheid om de maatschappelijke agenda op te halen bij de belanghebbende partijen. Alle gemeenten geven aan dat de relatie is verbeterd en dat ze vertrouwen hebben in de toekomst van Wierden en Borgen. Ze willen nog wel graag de resultaten zien: er zijn goede plannen, nu de uitvoering.

Uit de bestuurlijke reactie
De titel van de recensie “de bocht is genomen” vinden wij passend. Vanaf 2019 krijgt Wierden en Borgen meer vat op onder meer de primaire processen en investeringen in het vastgoed. Dit vindt zijn weerslag in het (begin van het) herstel van de relatie met huurdersorganisaties en de gemeenten als belangrijkste belanghebbenden. De door de visitatiecommissie genoemde verbeterpunten en overige adviezen komen terug in het nieuwe ondernemingsplan. Realistische ambities, communiceren en verbinding zoeken met de stakeholders zullen hierin prominent terugkomen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Wierden en Borgen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen