Wbv Utrecht: klein maar dapper

NIEUWS
05-12-2019

Visitatieperiode 2014-2017
Woningbouwvereniging Utrecht (WBVU) is een kleine corporatie met 91 monumentale woningen, gericht op de instandhouding daarvan. De corporatie heeft geen ambities om uit te breiden of te verkopen. Uit de visitatie blijkt zonneklaar dat Woningbouwvereniging Utrecht er in slaagt deze missie te realiseren. Ondanks de bewondering voor de prestaties van Woningbouwvereniging Utrecht, is tijdens de visitatie ook duidelijk geworden dat voor WBVU de regeldruk te groot is geworden om dat ook op langere termijn vol te houden. Met instemming constateert de visitatiecommissie de in gang gezette discussie met de huurders over het voortbestaan in de toekomst. 
 class=

Van de belanghebbenden
Belanghebbenden zijn positief over Woningbouwvereniging Utrecht. De huurders zijn voor de dagelijkse gang van zaken zeer tevreden over de relatie en de communicatie. Men kent elkaar en het voelt als familie. Met de gemeente is geen uitgebreid contact, maar desondanks is men tevreden over de contacten die er zijn. Als het moet weet men elkaar te vinden.

 

Uit de bestuurlijke reactie
De Woningbouwvereniging Utrecht herkent en onderschrijft het beeld dat in het visitatierapport wordt geschetst. We zijn verheugd over de scores en we zullen de gesignaleerde bewonderpunten koesteren en aandacht geven aan de geschetste verbeterpunten.


â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningbouwverenging Utrecht

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen