Volkshuisvesting Arnhem: doet het samen met en voor Arnhem

NIEUWS
08-07-2020

Visitatieperiode 2015-2019

Volkshuisvesting Arnhem heeft gedurende de visitatieperiode de eigen financiële mogelijkheden scherper in beeld gekregen en de eigen transitieopgave helder benoemd. In de laatste jaren van deze visitatie heeft Volkshuisvesting een scherp financieel meerjarenperspectief ontwikkelt, met als doel maximale maatschappelijke meerwaarde leveren voor Arnhem. De corporatie heeft een betere balans weten te vinden tussen de eigen inzet op wijkverbetering en verantwoordelijkheden laten bij andere partijen. Volkshuisvesting pakt daarin minder zelf projecten op. De corporatie is zich bewuster van eigen verantwoordelijkheden en (on)mogelijkheden en waar het andere partijen nodig heeft om gezamenlijke opgaven op te pakken en gaat daarin een trekkersrol niet uit de weg. Dit leidt tot beter benutte netwerken.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden beschreven de corporatie als transparant, makkelijk te benaderen en met een open en constructieve houding. Volkshuisvesting heeft een ontwikkeling doorgemaakt van een corporatie die dicht bij de huurder stond en wist wat goed voor de huurder was, naar een corporatie die signalen van de huurder en anderen centraal stelt om samen aan de slag te gaan.

Uit de bestuurlijke reactie
Bij aanvang van de visitatie hebben we de hoop uitgesproken dat de visitatie stimulerend en inspirerend zou zijn. Dat is zeker het geval. Er was een grote mate van herkenning van en erkenning voor, de ingeslagen weg. De adviezen liggen in lijn met onze koers en motiveren ons om die voort te zetten. Het zijn waardevolle impulsen voor het nieuw ondernemingsplan. Daarnaast bieden de adviezen ons de komende jaren een mooie toetssteen. Met dit rapport als steun in de rug, gaan we verder op de ingeslagen weg! Er is nog genoeg te doen. Of, zoals we ook in ons positiepaper schreven: ‘We zijn nog maar net begonnen’.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Volkshuisvesting Arnhem

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen