Viveste: pas als je transparant bent, ben je aanspreekbaar

NIEUWS
29-05-2020

Visitatieperiode 2015-2018
Viveste uit Bunnik is in 2018 gefuseerd met Volksbelang en doorgegaan als Viveste. De fusie is een stap in de visie van Viveste op de toekomstige ontwikkeling van de regio. De wens is dat steeds meer corporaties in de regio gezamenlijk de opgaven in de ‘Kraag van Utrecht’ realiseren en daarmee de middelen in de regio veel beter matchen met de opgaven. Tijdens de roerige periode heeft de corporatie haar volkshuisvestelijke hart gevolgd en zijn er een aantal mooie projecten gerealiseerd. 

Verbeteringen zijn mogelijk op vastleggen en uitdragen van de koers en visie van Viveste. Soms is er bewust geen beleid vastgelegd, vanuit de visie dat de voorspelbaarheid van de ontwikkelingen en activiteiten niet zo groot is en vanuit de opvatting dat je beter kunt doen dan schrijven. Daar kan de visitatiecommissie zich ten dele in vinden. Als je ervoor kiest om je doelen en acties niet vooraf vast te leggen is het echter des te belangrijker dat je achteraf haarscherp inzicht hebt en geeft in wat je gedaan hebt en wat je daarmee bereikt hebt. 

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn in het algemeen tevreden over de prestaties van Viveste. De belanghebbenden merken dat er verbetering zit in de communicatie van Viveste. Ze vinden dat Viveste hen meer proactief kan informeren. Voor de gemeente ontwikkelt het contact zich positief. Viveste kan de belanghebbenden nog meer proactief informeren en betrekken bij de ontwikkeling van het beleid. 

Uit de bestuurlijke reactie
Dat de visitatiecommissie en onze belanghebbenden overall positief hebben geoordeeld over onze inhoudelijke prestaties is een compliment aan onze medewerkers. In een tijd van interne veranderingen zijn zij erin geslaagd de volkshuisvestelijke opgaven voorop te blijven stellen. Tegelijkertijd constateren we dat onze “wensscores” hoger liggen dan de huidige beoordeling van onze prestaties. We hebben dus nog het een en ander te doen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Viveste

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen