Velison Wonen: op koers of niet?

NIEUWS
09-01-2021

Visitatieperiode 2016-2019
Velison Wonen is te kenschetsen als een degelijke club, die bereid is tot samenwerken en op veel waardering van haar belanghebbenden kan rekenen. Gedurende de visitatieperiode is er bestuurlijk het nodige gebeurd en de visitatiecommissie maakt de vergelijking met een schip. Is er wel sprake van een standvastige koers, sterker nog, is er wel een koers? De visitatiecommissie heeft de indruk dat een goed begin is gemaakt met het scheppen van heldere kaders en dat bestuur en raad van commissarissen zich bewust zijn van zowel de opgave als de risico’s. De visitatiecommissie heeft de indruk dat zorgvuldig en inhoudelijk op de juiste thema’s wordt ingezet. De commissie heeft er ook vertrouwen in dat Velison Wonen erin zal slagen om de gewenste transformatie de komende jaren vorm en inhoud te geven.

 class=

Van de belanghebbenden
Velison Wonen wordt gezien als een betrokken, sociale samenwerkingspartner. De belanghebbenden zijn over het algemeen genomen tevreden over de maatschappelijke prestaties van Velison Wonen en de wijze waarop deze tot stand zijn gekomen. De belanghebbenden geven aan dat Velison zeer actief is op het gebied van leefbaarheid.Velison Wonen is volgens de belanghebbenden zeer alert op situaties die van negatieve invloed zijn op de leefbaarheid en onderneemt vaak al actie voor er klachten zijn.   

Uit de bestuurlijke reactie
De visitatie is gehouden over een lastig te beoordelen periode. De visitatieperiode betrof een lange 'beleidsarme' periode, waar we tegelijk juist nu met de hele organisatie, huurdersraad en stakeholders werken aan een nieuw Velison Wonen. De uitkomsten van de visitatie laten op alle onderdelen een voldoende zien. De meeste opmerkingen en aanbevelingen hebben betrekking op de 'beleidsarme' periode bij Velison Wonen en zijn inmiddels al opgepakt of geagendeerd. Wij zijn op dit moment full swing aan het werk op weg naar een nieuw Velison Wonen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Velison Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen