VechtHorst: een ondernemende organisatie

NIEUWS
05-02-2020

Visitatieperiode 2015-2018

De visitatiecommissie constateert dat er bij Woonstichting Vechthorst uit Nieuwleusen veel ten goede is veranderd de afgelopen jaren en dat de medewerkers zijn meegegroeid. De dialoog met belanghebbenden is in ruime zin geïntensiveerd en is door de verbouwing van het kantoor de onderlinge samenwerking bevorderd. Er is flink geïnvesteerd in de relaties met de twee gemeenten Dalfsen en Staphorst. Er zijn met beide sinds 2017 goede prestatieafspraken gemaakt. Het ondernemingsplan is in overleg met belanghebbenden tot stand gekomen. Woonstichting VechtHorst is een ondernemende organisatie, die de winkel openhoudt tijdens de verbouwing.

 class=

Van de belanghebbenden

De gemeenten vinden Vechthorst een zakelijke partner. Er is een goed samenspel, ieder vanuit eigen belang met aandacht voor gezamenlijk belang. Er is openheid en vertrouwen. De bewonerscommissies vinden de communicatie met VechtHorst goed. De corporatie is laagdrempelig en men weet wat men aan de medewerkers van VechtHorst heeft: er is geen oud zeer meer. 

Uit de bestuurlijke reactie
Deze scores zijn voor ons bevestiging van de ingezette lijn en een steun in de rug voor de verdere ontwikkeling van VechtHorst die we samen met onze belanghebbenden willen inzetten. VechtHorst is nu klaar om een volgende stap te zetting in de (door)ontwikkeling van de organisatie maar ook in haar maatschappelijk rol. De aanbevelingen van de visitatiecommissie nemen we dan ook ter harte en we nemen ze mee bij het opstellen van het nieuwe ondernemingsplan 2021-2025.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van VechtHorst

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen