Vechtdal Wonen: eén plus één is drie

NIEUWS
13-12-2021

Visitatieperiode 2017-2020
Vechtdal Wonen is een jonge woningcorporatie die per 1 januari 2019 ontstaan is als gevolg van de fusie van twee lokale woningcorporaties in het Vechtdal: De Veste en Beter Wonen Vechtdal. De aanleiding voor de fusie was dat de corporaties voor een groot deel in het zelfde werkgebied actief waren en ook veelal met dezelfde partijen aan tafel zaten. Door de krachten te combineren was de verwachting dat er volkshuisvestelijk meer gerealiseerd kan worden voor de doelgroepen.

Inmiddels is sprake van een sterke, toegankelijke woningcorporatie met nieuwe energie, waardoor zeker geen sprake is van één plus één is twee, eerder één plus één is drie. Hierdoor kunnen inderdaad door de fusie de maatschappelijke opgaven meer en beter worden gerealiseerd. Dit was een belangrijk uitgangspunt ten tijde van de fusie. De visitatiecommissie heeft Vechtdal Wonen bovendien leren kennen als een open en sociale corporatie met hart voor het Vechtdal én Enschede en voor haar inwoners. De basis is dus goed om ook in de toekomst relevante maatschappelijke prestaties te leveren.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn gemiddeld meer dan tevreden over Vechtdal Wonen. De corporatie spant zich vanuit een sociaal karakter goed in voor betaalbaar en comfortabel wonen. Ten aanzien van de prestatieafspraken is men van mening dat dat het proces goed verloopt, maar dat er nog een balans kan worden gevonden tussen scherpte in de bepalingen van de afspraken enerzijds en het behoud van flexibiliteit en handelingsruimte anderzijds.

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn als bestuur en raad van commissarissen trots op de uitkomsten van het visitatieproces. Het geeft ons inziens een goed beeld van de ontwikkeling van Vechtdal Wonen, rekening houdend met de uitgangsposities van de beide rechtsvoorgangers. De commissie is erin geslaagd om een rapportage op te leveren waar we voor de (nabije) toekomst mee verder kunnen. We realiseren ons dat de positieve uitkomsten ons een mooie zet in de rug geven, maar dat we ook kritisch op onszelf moeten blijven en de gewenste doorontwikkeling met energie moeten blijven oppakken. We hebben er alle vertrouwen in dat we dit met de inzet van onze medewerkers en in nauwe samenwerking met onze partners kunnen waarmaken!

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Vechtdal Wonen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen