Vecht en Omstreken: luiken open, frisse wind

NIEUWS
17-03-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Vecht en Omstreken is een pragmatische corporatie en zet niet per se het meest in op experimenten. Wel is er een drive een goede lange termijnkoers te voeren en geen half werk te leveren. De inzet is doelmatig, degelijk, praktisch, verantwoord en dicht bij de huurder. Door meer met scenario’s te werken en stevig te discussiëren met de RvC en het management is ingezet op een lange termijn koers om de maatschappelijke doelen te bereiken.

Op initiatief van Vecht en Omstreken zijn diverse overleggen in de wijken georganiseerd om met huurders te praten over het beleid van de corporatie. Daar zijn huurders geënthousiasmeerd om structureel aan tafel te komen en als vertegenwoordiging van deze belangen invloed uit te oefenen. Dat is gelukt door deze uitnodigende benadering. Ook met andere belanghebbenden worden strategische allianties gezocht en gevonden. De belanghebbenden geven aan dat er veel vertrouwen is in de nieuwe koers die Vecht en Omstreken heeft ingezet. Uiteraard is het van belang dat deze verwachtingen van belanghebbenden in de komende jaren worden waargemaakt.

 class=

Van de belanghebbenden
Vecht en Omstreken heeft duidelijk een ontwikkeling doorgemaakt in het meenemen van haar belanghebbenden en aandacht voor communicatie. Dit heeft tot verbetering geleid en wordt door belanghebbenden opgemerkt. Het is van belang deze naar buiten gerichte houding en oog voor communicatie door te blijven ontwikkelen.

Uit de bestuurlijke reactie
Het is mooi om te zien dat de inspanningen en de resultaten van Vecht en Omstreken goed gewaardeerd worden door onze primaire doelgroep en onze partners. Dat zijn de mensen waar we het voor doen. We zijn uitermate trots op deze waardering en de gegeven cijfers. Deze willen we graag behouden en daar gaan we de komende 4 jaar weer mee aan de slag. Elke dag blijven we ons inzetten voor de huurders in de dorpskernen en zullen wij onze lokale betrokkenheid tonen. 

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Vecht en Omstreken

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen