UWOON: initiatiefrijke lokale partner

NIEUWS
19-03-2020

Visitatieperiode 2015-2018
UWOON uit Harderwijk heeft de afgelopen visitatieperiode goede prestaties gerealiseerd. De corporatie onderscheidt zich met haar inzet voor leefbare buurten en wijken, met haar partners. De commissie ziet dat UWOON haar verantwoordelijkheid neemt om preventief en proactief te werken aan de leefbaarheid in wijken. Dit bepaalt de identiteit van UWOON, hier wordt de corporatie op herkend en erkend. UWOON trekt op een praktische manier op met lokale stakeholders en neemt opgavengericht een trekkersrol in netwerken van bewoners en partijen op het snijvlak van wonen, zorg en welzijn. UWOON experimenteert en co-creëert.

 class=

Van de belanghebbenden
Opgaven realiseren doet UWOON in woord en daad samen. Dit maakt UWOON een gewaardeerde en betrouwbare partner voor belanghebbenden. Belanghebbenden waarderen de samenwerking met UWOON als goed en kennen UWOON als toegankelijk, betrokken en sociaal. De huurdersorganisaties zijn erg tevreden over de prestaties van UWOON en de samenwerking. Ze voelen zich goed gefaciliteerd in het prestatieafsprakenproces.

Uit de bestuurlijke reactie
We willen bewoners en partners aantoonbare invloed geven op wat wij doen. We vinden het mooi dat onze belanghouders én de visitatiecommissie dit ook herkennen. De aanbevelingen van zowel de visitatiecommissie als onze samenwerkingspartners helpen ons om onze beloften aan de maatschappij de komende jaren te realiseren en ons hoofddoel te bereiken: Als huurders plezierig wonen in een buurt waar ze zich veilig en thuis voelen. Waar bewoners elkaar kennen en openstaan voor ieders eigen achtergrond. Waar mensen elkaar helpen en prettig samenleven.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van UWOON

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen