Woningstichting Tubbergen: kwaliteitsslag in de organisatie

NIEUWS
11-02-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Woningstichting Tubbergen is de afgelopen visitatieperiode gegroeid in haar professionaliteit. Waar vroeger sprake was van een uitvoerend bestuur, is nu meer sprake van een heldere scheiding tussen (be-)sturen en operationele uitvoering. De lijnen zijn kort, de kaders zijn helder, ambities zijn SMART geformuleerd en de onderlinge samenwerking is goed. De sturing van processen is verbeterd en in het verlengde daarvan de verantwoording. Er wordt erkend dat de slagkracht van een kleine organisatie groot kan zijn, tegelijkertijd sluiten men de ogen  niet voor mogelijke kwetsbaarheden. De visitatiecommissie vond het mooi om te zien hoe het zelfbewustzijn gegroeid is in de organisatie met de gemaakte kwaliteitsslagen. Dat is een compliment voor raad van commissarissen, bestuur en werkorganisatie.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden geven aan dat de Woningstichting Tubbergen hen tijdig en duidelijk informeert. Het beleid wordt vooraf met gemeente en huurdersvereniging overlegd. Waarop het beleid wordt aangepast op de uitkomsten van dat overleg. Woningstichting Tubbergen heeft een luisterend oor en staat open voor kritiek. In de visitatieperiode is Woningstichting Tubbergen gegroeid van een gesloten naar een open organisatie. De lijnen zijn kort en de verstandhoudingen zijn goed. De relatie met de belanghebbenden is sterk verbeterd. Alle partijen geven aan dat ze dat zeer waarderen.

Uit de bestuurlijke reactie
Wij zijn blij met de resultaten zoals die in het rapport staan beschreven. De scores zijn goed, de goede zaken zijn behouden en de punten waarop verbetering mogelijk was, zijn duidelijk verbeterd. Onze aandacht voor verdere professionalisering van de Woningstichting en de gewenste vergroting van de transparantie wordt door onze partners gezien en gewaardeerd. Dat stemt tot tevredenheid. 

Is er nog ruimte voor verbetering? Altijd. Voorbeelden wat ons betreft zijn een verdere professionalisering en het uitbouwen van samenwerking met onze partners. Ook het inspelen op de omgeving zal altijd weer aanleiding vormen tot nadenken en verdere verbetering van onze werkzaamheden.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningstichting Tubbergen

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen