Trivire: van momentopname naar film

NIEUWS
27-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Trivire uit Dordrecht behaalt Trivire mooie scores en tijdens het visitatieproces krijgt ze veel waardering van haar belanghebbenden. Daarin is zichtbaar dat er in de visitatieperiode verbeteringen zijn gerealiseerd die tot betere resultaten hebben geleid. En dat is op verschillende fronten merkbaar. De visitatiecommissie heeft veel waardering voor de manier waarop breed in de organisatie gewerkt is aan deze verbeteringen. Naast de concrete resultaten was het voor de commissie in de verschillende gesprekken en bijeenkomsten voelbaar dat er meer focus is, dat deze focus gemeenschappelijker is en dat de volkshuisvesting en de huurder centraal staan. De lat ligt hoog bij Trivire. De indruk van de visitatiecommissie is dat de organisatie zelf soms onzeker is over wat ze presteert. Het is niet snel goed genoeg en het moet allemaal ‘nu’ goed zijn. Het zou mooi zijn als Trivire de verbeterstappen kan zien als stappen in een continu proces. Dat geeft meer ruimte om te experimenteren en te leren.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn tevreden met de prestaties van Trivire. De huurders zijn zeer tevreden met de corporatie. De samenwerking met de huurdersorganisatie (HPT) is in de afgelopen periode verder ontwikkeld. Na een aanvankelijk stroef begin met de nieuwe bestuurder ervaren de huurders dat ze eerder betrokken worden en meer kunnen en mogen meedenken.

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn trots op de ontwikkeling die Trivire de afgelopen vijf jaar heeft doorgemaakt in relatie tot de resultaten die we
hebben geboekt in het maatschappelijke veld. Natuurlijk zijn er ook onderwerpen waar we al wel een ontwikkeling hebben doorgemaakt, maar waar ook nog werk aan de winkel is. waar we in voorliggende jaren vrij intern gericht aan het werk zijn geweest richten we momenteel onze blik weer volop naar buiten.

We geloven oprecht dat door intensief en op een goede manier samen to werken met onder andere onze huurdersvertegenwoordiging, gemeenten, collega corporaties en leveranciers we betere resultaten kunnen behalen. Door gebruik to maken van elkaars kennis en competenties is geen uitdaging to groot. De wijze waarop we willen samenwerken in de keten met onze partners is iets waarop we in ons nieuwe ondernemingsplan, dat momenteel in de mask is, in zullen gaan. Want samen maken we het verschil: nu en in de toekomst.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Trivire

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen