Triada: meer regie en minder uitvoering

NIEUWS
09-10-2020

Visitatieperiode 2015-2019
Triada wil zich concentreren op haar specifieke rol en de beweging maken naar meer regie en minder uitvoering. Om dit streven waar te maken is in 2015 een reorganisatie ingezet die in 2017 is afgerond. Triada heeft de afgelopen jaren dan ook een duidelijke verandering doorgemaakt. De corporatie zet meer in op het realiseren en beheren van woningen voor haar primaire doelgroep. Men probeert hierbij meer dan in het verleden te denken in financieel én maatschappelijk rendement op basis van verschillende scenario’s. Deze analyses vinden nu echter nog wel vooral op individueel projectniveau plaats. Het zou het inzicht in de maatschappelijke prestaties van Triada ten goede komen indien ook de maatschappelijke meerwaarde op een totaalniveau wordt zichtbaar gemaakt.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn over het algemeen tevreden over de maatschappelijke prestaties van Triada. Met name de onderwerpen betaalbaarheid van de woningen, duurzaamheid en inzet voor specifieke doelgroepen worden goed gewaardeerd. Triada scoort over het algemeen ook goede punten voor de relatie en communicatie en de wijze waarop invloed op het beleid wordt gegeven. Met name de hoge waardering van de Huurdersraad op deze onderdelen is vermeldenswaardig.

Uit de bestuurlijke reactie
De visitatiecommissie kenschetst ons als een organisatie die haar kernwaarden verbinding, loyaliteit, betrouwbaarheid en pro-activiteit goed in de praktijk brengt. De commissie ziet dat wij de belangen van huurders en woningzoekenden centraal stellen. We vinden dat een groot compliment. In alles wat we doen, worden we gedreven door onze primaire doelgroep van huurders met een bescheiden inkomen.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Triada

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen