'thuis: op samenwerking gericht

NIEUWS
17-09-2020

Visitatieperiode 2015-2019
'thuis uit Eindhoven heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt van een min of meer besloten bolwerk naar een meer open organisatie die duidelijk maatschappelijk georiënteerd is. Veel meer dan voorheen wordt de samenwerking actief opgezocht. De visitatiecommissie vindt het sterk dat ‘thuis dit vanuit een duidelijke filosofie doet en zich wil ontwikkelen tot een zogenoemde netwerkorganisatie. Op deze wijze kan ‘thuis immers beter inspelen op de ontwikkelingen die steeds meer in de richting van gezamenlijke beleidsbepaling met een breed aantal samenwerkende partners gaan. De visitatiecommissie vindt het verstandig dat ‘thuis de ontwikkeling stapje voor stapje wil zetten en ook ruimschoots aandacht geeft aan het vinden van de juiste route.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden zijn gemiddeld erg tevreden over 'thuis. Belanghebbenden waarderen de open en betrokken houding van de organisatie, en de betrokkenheid van belanghebbenden bij strategievorming middels de knoppensessie. De huurdersraad en gemeenten zijn daarnaast over het algemeen ook tevreden over het proces en de kwaliteit van de prestatieafspraken. Men herkent hierin in de meeste gemeenten een ontwikkeling de afgelopen jaren.

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn trots op de resultaten. Bij de vorige visitatie had ’thuis al goede cijfers maar toch hebben we ons op alle fronten weten te verbeteren. Het is heel fijn om te constateren dat ook onze belangrijkste belanghouders dat hebben gezien en dit in hoge mate waarderen. We beseffen heel goed dat we het niet alleen kunnen maar hebben ook het gevoel dat we er niet alleen voor staan. Het is hartverwarmend dat deze intentie om het écht samen te doen wordt gezien en in hoge mate wordt gewaardeerd. 

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van 'thuis

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen