Talis: krachtig, initiatiefrijk, zakelijk en sociaal betrokken

NIEUWS
22-12-2020

Visitatieperiode 2015-2019
Talis toont zich een krachtige corporatie die haar zaken goed voor elkaar heeft. Krachtig omdat er daadwerkelijk is omgeschakeld van omdenken naar omdoen, dus niet alleen anders denken over de  opgaven, maar ook anders handelen. Wat is afgesproken in de prestatieafspraken met gemeenten en huurdersorganisaties is geleverd. Belanghebbenden zijn blij verrast met de houding “wat kunnen we wél doen”. De organisatie is professioneel en voor belanghebbenden is het duidelijk dat in de gehele organisatie de focus op de primaire doelgroep ligt. Talis doet op het gebied van samenwerking in het lokale netwerk bijzondere dingen waarbij de corporatie vooruit loopt op andere corporaties. Het ondernemerschap en snel initiatief nemen hebben echter ook een keerzijde: voordat anderen hun kennis en ervaring kunnen inbrengen, is er door Talis vaak al een voorstel uitgewerkt of actie ingezet. De commissie beveelt aan op deze weg door te gaan en de wijze van werken nog verder te ontwikkelen omdat complexe maatschappelijke vraagstukken om een nauwe samenwerking van verschillende organisaties vragen. 

 class=

Van de belanghebbenden
Talis krijgt veel waardering van belanghebbenden, zowel voor haar prestaties als voor de communicatie en relatie en voor de invloed op het beleid. Talis is sinds de vorige visitatie sterk ten goede veranderd. De corporatie luistert meer naar haar belanghebbenden en doet daar ook meer mee. Talis nog wel de neiging om zelf eerst oplossingen te willen bedenken en dan pas naar buiten te treden, en zelf aardig wat ‘zendtijd’ te nemen. De belanghebbenden willen meer en eerder betrokken worden en samenwerken en bieden hun kennis en ervaring aan

    

Uit de bestuurlijke reactie
We zijn blij met het mooie visitatierapport: De constatering dat de hele organisatie doordrenkt is van de koers van Talis en hier ook daadwerkelijk handen en voeten aan geeft in de dagelijkse praktijk. De erkenning dat Talis de afgelopen jaren de aanbevelingen vanuit de vorige visitatie goed heeft opgepakt. En bovenal het fantastische compliment dat gemaakt wordt aan de organisatie met deze visitatieresultaten. We kunnen alleen succesvol blijven als we de buitenwereld betrekken en zelf actief instappen in die buitenwereld. We gaan door met het zoeken en vormgeven van betekenisvolle samenwerkingen op complexe vraagstukken. Dit om ons volledig te kunnen blijven inzetten voor waar we van zijn: Voor al onze huurders met liefde een sociale huisvester met passende en betaalbare woningen in wijken waar het fijn leven is.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Talis

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen