St. Willibrordus: meer extern gericht

NIEUWS
07-02-2020

Visitatieperiode 2015-2018

St. Willibrordus uit Wassenaar maakte de afgelopen jaren een beweging van intern gericht naar meer extern gericht. De corporatie is vindingrijk, heeft getoond zich te kunnen aanpassen aan de situatie en is in staat gebleken om volkshuisvestelijke doelstellingen op alternatieve wijzen te bereiken. Bijvoorbeeld toen er geen nieuwbouwlocaties werden aangewezen, is voluit ingezet op verduurzaming in combinatie met woningverbetering en renovatie. 

De commissie constateert dat de corporatie ruim voldoende tot goed presteert op veel onderdelen en er sinds vorige visitatie veel zaken zijn verbeterd. De visitatiecommissie adviseert de koers die is ingezet door te ontwikkelen en te bestendigen met extra aandacht voor de verantwoording. 

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden vinden St. WIllibrordus een sociale corporatie met een goede lokale verankering. De gemeente vindt dat de relatie en communicatie voldoende, maar voor verbetering vatbaar: beide partijen hebben wat te doen. Het afgelopen jaar is de formele lijn gevolgd; men heeft elkaar goed leren kennen. De persoonlijke relaties zijn goed. De gemeente waardeert de constructieve houding van St. Willibrordus in de samenwerking en dat er begrip is voor de worsteling van de gemeente.
 

Uit de bestuurlijke reactie
We constateren met gepaste trots dat Woningstichting St. WIllibrordus de afgelopen vier jaar een mooie verdere professionaliseringsslag heeft doorgemaakt. De beleidsagenda vanuit het visitatierapport sluit goed aan bij ons vastgestelde beleidsplan. In het nieuwe beleidsplan bevestigen wij op de ingeslagen weg te zullen doorgaan.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Woningbouwvereniging St. Willibrordus

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen