SSH: Betaalbaar, specialistisch en betrokken

NIEUWS
28-01-2020

Visitatieperiode 2015-2018

De SSH wordt erkend als specialist in studentenhuisvestingen en is gewend aan een hoge mutatiegraad. De organisatie, processen en systemen van de organisatie zijn hierop ingericht. De SSH kiest voor vergaande digitalisering, passend bij haar doelgroep. De SSH speelt eveneens een volwaardige rol in het huisvesten van bijzondere doelgroepen en is daar creatief in.

De SSH is een maatschappelijk ondernemende corporatie die zelfstandig en met onderwijsinstellingen, collega-corporaties en gemeenten oplossingen zoekt voor het oplossen van het tekort aan studentenhuisvesting. Door eigen initiatief en door middel van ketensamenwerking op het gebied van nieuwbouw en dienstverlening weet de SSH veel huisvestingsprojecten tot stand te brengen waar anderen misschien waren gestopt.
 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden hebben een hoge waardering voor het presteren van de SSH. De corporaties heeft goede relaties met belanghebbenden: open, toegankelijk, meedenkend, oplossingsgericht, geeft snel antwoord op vragen en toont zich bereid te leren. Strategievorming gebeurt met input van belanghebbenden. De belanghebbenden hebben hun waardering hiervoor uitgesproken, hoewel de onderwijsinstellingen hier nog ruimte voor verbetering zien.

Uit de bestuurlijke reactie
De SSH wil gekend zijn als een transparante en constructieve partij. Gewaardeerd om deskundigheid, snelheid van reageren en besluiten. En om actief en creatief meedenken. Het doet goed dat in het oordeel van belanghouders en de visitatiecommissie gereflecteerd te zien. Als landelijk werkende organisatie met erg veel belanghebbenden, met soms tegengestelde belangen, vindt de SSH het prettig dat er brede waardering is voor wat de SSH doet en hoe dat wordt aangepakt.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van SSH

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen