Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam: zoeken naar een balans

NIEUWS
13-03-2020

Visitatieperiode 2015-2018

Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) heeft de afgelopen visitatieperiode gezocht naar een balans tussen de volkshuisvestelijke ambities en het financieel herstel, waarbij het herstelplan leidend is. Als gevolg van het verscherpte toezicht van Aw en Bijzonder Beheer van WSW heeft SOR alles op alles gezet om zo snel mogelijk de financiële ratio’s op orde te krijgen. Het risicoprofiel is gedurende de visitatieperiode duidelijk verlaagd en er is sprake van een adequaat risicomanagement en een betere sturing en verantwoording. 

Desalniettemin weet SOR ondanks deze beklemming heldere keuzes te maken op het vlak van wonen en zorg. Er is een heldere visie op de aanpak van het zorgvastgoed en de organisatie is zowel in structuur als met behulp van cultuurinterventies kwalitatief op goed niveau gebracht. De visitatiecommissie was onder de indruk van de snelheid en kwaliteit van een reeks van maatregelen om weer een ‘reguliere’ corporatie te worden.

 class=

Van de belanghebbenden
De belanghebbenden hebben waardering voor de heldere koers en de manier waarop daaraan invulling wordt gegeven, ook al is het soms ongemakkelijk. De huurders hebben veel meer inspraak gekregen, zeker waar het gaat om het beleid. Er wordt recht gedaan aan de ambitie: comfortabel wonen voor ouderen.
 

Uit de bestuurlijke reactie
Trots zijn we op de resultaten van de maatschappelijke visitatie over de periode 2015-2018. In de afgelopen vier jaar heeft de organisatie, ondanks de beklemming van het herstelplan, een omwenteling doorgemaakt van stenen naar mensen, heeft er een cultuuromslag plaatsgevonden, is de organisatie verder geprofessionaliseerd en is er op financieel vlak vooruitgang geboekt. Hierbij zijn we de huurders en belanghebbenden niet uit het oog verloren en hebben de positie van SOR in het werkveld verder versterkt. De uitkomsten van de visitatie laten zien dat we op de goede weg zijn en zijn daarmee een bevestiging van de ingeslagen weg met ons nieuwe ondernemingsplan ‘Samen van huis naar thuis’.

â–¶ visitatierapport en bestuurlijke reactie van Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam

Alle visitatierapporten zijn openbaar. Ze worden door de corporatie op de eigen website geplaatst en zijn tevens te vinden op https://www.visitaties.nl/visitatierapporten. Om recht te doen aan het resultaat van een intensieve periode van gesprekken en onderzoek, en om belangstellenden uit te nodigen kennis te nemen van de bevindingen van de visitatiecommissie en de bestuurlijke reactie van de gevisiteerde corporatie, geven wij enkele highlights van nieuw gepubliceerde rapporten weer in een kort nieuwsbericht. Deze berichten zijn natuurlijk per definitie veel te kort, maar zijn vooral bedoeld als uitnodiging om het rapport te lezen en de informatie daarin te benutten voor de toekomst.


Vraag het Claudia

Vraag versturen